Publikált: 19/09/2012
HOZZÁVALÓK:
1 kg burgonya
2 evőkanál kömény
8 dkg vaj
20 dkg liszt
6 evőkanál kefir
10 dkg sajt
15 dkg kolozsvári szalonna
kakukkfű
só
ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyát héjastól feltesszük főni, beleszórjuk a köménymagot, lefedjük, és közepes lángon megfőzzük.
Megtisztítjuk, még melegen burgonyanyomón áttörjük, és összegyúrjuk a vajjal, a liszttel, és a kefirrel.
Sózzuk, és hozzáadjuk a kis kockákra vágott sajtot, összegyúrjuk.
Gyúródeszkára tesszük, kis lisztet hintünk rá, és a burgonyás tésztából körülbelül 30 cm hosszú hengert formálunk, 16 darabra vágjuk, majd 1 cm vastag lepénnyé lapítjuk.
Megszórjuk a felkockázott szalonnával, majd a kakukkfűvel.
200 fokos sütőben fél óra alatt készre sütjük.