Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /web/kszk/wineroutes.hu/www/article/print.php:95) in /web/kszk/wineroutes.hu/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /web/kszk/wineroutes.hu/www/article/print.php:95) in /web/kszk/wineroutes.hu/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Képtár

 

Borjour Magnum 150 pincészet boraival

Publikált: 14/02/2013 közzétette: turizmus.com

» Amit a borról tudni érdemes
» Borok és borszőlők
» Hírek a bor világából

A Millenárison jobban megközelíthető helyszínre került a Borjour Magnum, a rendezvényre így ráadásul nagyobb közönség is fér be - mondta el az MTI-nek Nagy Sebestyén főszervező, hozzátéve azonban: a látogatói létszámot a kóstolás élvezhetősége érdekében 2500 főben maximálják.
Nőtt a kiállítók száma, több mint 150 pincészet vesz részt legalább három-három tétellel, összesen több mint 500 borral.
Olyan közkedvelt nagy pincészetek, mint a Sauska, a St. Andrea, Vida Péter, Gere Attila vagy a Pannonhalmi Apátsági Pincészet mellett sok kevésbé ismert, felfedeznivaló borászattal is találkozhat a közönség. Emellett olyan nagynevű, de kisebb termelők is jelen lesznek - mint például a somlói Fekete Béla -, akik ritkán mutatják meg boraikat hasonló rendezvényeken.
Nagy Sebestyén beszámolója szerint idén a Borjour Magnum is csatlakozik a Furmint Február kezdeményezéshez, így a tokaji és a somlói termelők egymás mellett kínálják furmintjaikat és egyéb boraikat, de néhány más borvidékről érkező termelőnél is kóstolható majd furmint.
Hangsúlyosabb lesz a külföldi borok jelenléte is - képviselteti magát többek között Chile és Montalcino is -, így elmondható, hogy a Borjour Magnum jó áttekintést nyújt a Magyarországon elérhető külföldi kínálatról.
Változás még, hogy tovább erősödik a gasztronómiai kiállítók jelenléte: a borászatok mellett az idén már mintegy húsz sajtos, sonkás, olivás vagy csokis stand várja az érdeklődőket. Megmarad ellenben a Bornotesz: a Borjour Magnum hagyományos kísérőfüzetében megtalálhatók az összes bemutatott bor analitikai adatai.

Értékelés