Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /web/kszk/wineroutes.hu/www/article/print.php:95) in /web/kszk/wineroutes.hu/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /web/kszk/wineroutes.hu/www/article/print.php:95) in /web/kszk/wineroutes.hu/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Képtár

 

Közzétették az Év Bortermelője díj jelöltjeit

Publikált: 12/11/2013 közzétette: turizmus.com

» Borok és borszőlők
» Borutak
» Borvidékek
» Hírek a bor világából
» Amit a borról tudni érdemes

 

A legrégebbi és legrangosabb magyarországi borszakmai elismerést 1991 óta adják át; a Magyar Bor Akadémia 1996-ban vette át a díj odaítélését. A jelöltekre a tavalyi évhez hasonlóan borászok, szakírók, étteremvezetők, sommelier-k, chefek, borkedvelők küldhették el javaslataikat; az öt jelölt közül négyen 2012-ben is versenyben voltak - közölte a Magyar Bor Akadémia.

A díjért versengő borászok közül Borbély Tamás a badacsonyi, Dúzsi Tamás és Heimann Zoltán a szekszárdi, Gálné Dignisz Éva a kiskunsági, míg az újonnan jelölt Bolyki János az egri borvidéket képviseli.

Az öt bortermelő hagyományosan a Borest a Bor Akadémián elnevezésű rendezvényen mutatkozik be boraival a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, ahol november 22-én szabad borkóstolás, ízes, magyaros hideg falatkák, sajtok várják az érdeklődőket.

A megmérettetés második fordulójában a Magyar Bor Akadémia tagjai döntik el szavazással, hogy az öt jelölt közül ki legyen 2013-ban az Év Bortermelője.

Értékelés