MagyarEnglishEspañolFrançaisDeutsch

Elrejt Kategóriák

Kategóriák

Hírek a bor világából

Keresési eredményekRSS feliratkozás


Keresési eredmények ebben a kategóriában: Hírek a bor világából

Találat 12 tétel | Oldal 1 of 2 oldal | következő oldal

Ugrás:
Rendezés:

A Borvidéki Hegyközségi Tanácsok tisztségviselői, a Magyar Bor Akadémia tagjai és a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége tagjai szavaztak idén is az év legjobb pincészetére. A kitüntető címet 2012-ben a szekszárdi Mészáros Pince nyerte el. A díjat csütö

(MTI) - A bor színe, valamint a pohár alakja és mérete is befolyásolja, ki mennyit iszik. A fehér borból több kerül a poharakba, mint a vörösből - derült ki egy amerikai tanulmányból.

Az IKON lett az Év Pincészete

Publikált: 02/09/2013 közzétette: turizmus.com itt: Bor és Irodalom

Idén az IKON Borászat érdemelte ki az Év Pincészete díjat, amelyet a szakma Széchenyi Díjának nevezett az egyik felköszöntő a pénteki rádpusztai átadó ünnepségen.

Új borvidékek születnek. A valaha finomnak tartott fehérborok testesebbek lesznek, míg egyes átlagos vörösborok valóságos gyümölcsbombákká alakulnak át.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kezdeményezte a Nemzetgazdasági Minisztériumnál a gyümölcsborok köztes alkoholtermékké minősítését, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (NÉBIH) pedig a borseprő felhasználásának szigorú ellenőrzését.

A borturizmus a borok kóstolása, fogyasztása, készítésének megismerése által motivált utazás. A pincelátogatások, a borkóstolás, a borral kapcsolatos események egyre sikeresebbek, de a borturizmus önmagán túl is jelentős mértékben hozzájárul a turizmus fe

A bor, mint orvosság!

Publikált: 23/09/2012 közzétette: wineroutes.hu itt: Gasztronómia

A bor, mint orvosság!

Tudományos kutatások eredményei igazolják, hogy a mértékkel fogyasztott vörösbor serkenti emésztésünket, és jó hangulatot eredményez, de pozitív hatással van szervezetünk szív- és vérkeringési rendszerére is.

Találat 12 tétel | Oldal 1 of 2 oldal | következő oldal

Ugrás:
Rendezés: